Return to site

Najaarsdag Yoga Sutra's op YouTube!

Op 20 oktober vond de Najaarsdag over de Yoga Sutra’s van Patanjali plaats. Voor wie er niet bij kon zijn of de dag nog eens na wil luisteren of bekijken, of als je dit voor het eerst ziet, de opnamen zijn gereed! Woohoo! Ze staan op Youtube, je treft de links in dit bericht. Het zijn twee films geworden, een van het ochtend deel en een van het middagdeel.

De Yoga Sutra’s van Patanjali vormen dé basistekst van de klassieke yoga en zijn vooral bekend van het ‘Achtvoudig Pad’, de Astanga-yoga. Tijdens de najaarsdag hebben we ook aandacht besteedt aan minder bekende delen van deze sutra. Zoals de filosofie van de Klesha’s, die de oorzaken van menselijk lijden zijn, de Siddhi’s, bovennatuurlijke vermogens die ontstaan tijdens het yogapad en de finale bevrijding van de yogi.

Èn voegden we er een deel geschiedenis en uiteenzetting van wat het Absoluut Bewustzijn precies is aan toe! Want het einddoel van de yogi is in Samadhi opgaan in het Absolute, Oneindige en Onbegrensd Bewustzijn.

Mocht je de Yoga Sutra’s van Patanjali nog niet hebben aangeschaft, …. en als je dit boek alsnog wilt bestellen, dan kan dat bij de uitgeverij van de Theosofische Vereniging via deze link https://bit.ly/2xMdPcu


Veel kijkplezier!

Door Ingmar de Boer en José van der Loop